Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness in Gezondheiscentrum Hoog-Keppel

 "De kern van mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn, het nu. We beleven onze directe omgeving minder intens omdat we in gedachten steeds ergens anders zijn. Als het ons lukt om in het hier-en-nu te blijven, beleven we het leven veel intenser. We zijn ons bewust van het "ware leven" en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van onze problemen".

 

Mindfulness is een krachtige, doeltreffende en eenvoudige methode die je helpt je stress te reduceren en met een milde open aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Dit komt jezelf (op alle vlakken) en ook je omgeving ten goede. In wezen zijn wij altijd in het hier en nu. Hier kun je helemaal niet uit. Het gaat om de realiteit, zoals die zich aan jou voordoet te zien en te ervaren zoals die is.

 

"Het doel van Mindfulness is niet om tot nieuwe interessante feiten te komen. Je verwerkt iedere dag meer nieuwe informatie dan een mens vroeger in een jaar tijd kreeg." Bij deze cursus horen huiswerkopdrachten die je zelf thuis kunt toepassen. het is de bedoeling dat je mede hierdoor een positieve verandering kunt bewerkstelligen. Mindfulness is in wezen niet iets nieuws maar een heel belangrijk onderdeel van yoga.

Mindfulness Hummelo en Keppel
Mindfulness Hummelo en Keppel

Individuele Mindfulness

Mindfulness voor het individu

Informatie

De mindfulness cursus bestaat uit 5 privélessen van een uur, welke eens per week worden gegeven. Bij deze cursus horen huiswerkopdrachten en vraagt dus enige inzet. Je krijgt een aantal CD's of geluidsbestanden mee om thuis te oefenen.

 

Data en tijden

In te plannen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

 

Kosten

€275,- Individueel (€55,- per keer)

€375,- Tweetal

 

Locatie

“Gezondheidscentrum” van Panhuysbrink 1d, Hoog-Keppel.

 

 

Workshop Mindfulness

Mindfulness als groepsworkshop

Informatie

Het is mogelijk om als groep (min. 5 personen max. 10 personen) een dag mindfulness te volgen. Alle belangrijke methodieken van mindfulness komen aan bod. We gaan het samen ervaren. Ook is er natuurlijk ruimte om ervaringen te delen.

 

Data en tijden

In te plannen op zaterdagen en zondagen tussen 10.00-16.00

 

Kosten

€55,- per persoon

 

Locatie

“Gezondheidscentrum” van Panhuysbrink 1d, Hoog-Keppel.

 

 

 

Jacqueline Wolvetang | 2015 - 2017

Mindfulness Hummelo en Keppel
Mindfulness Hummelo en Keppel